Vragen

Heeft u vragen over de woningen, hoe u kunt huren of overige vragen? Kijk dan gerust tussen de meest gestelde vragen hieronder. Staat uw vraag er niet tussen? Dan kunt u natuurlijk ook contact opnemen met de makelaar via 088 432 47 80 of per mail via verhuur.nieuwbouw@mvgm.nl.

Algemeen

Voor de 1-kamerappartementen is het mogelijk om huurtoeslag aan te vragen. Dit is afhankelijk van uw inkomen.

Het is momenteel nog niet mogelijk een appartement te bezichtigen. Zodra dit mogelijk is wordt u uitgenodigd om een kijkje te komen nemen.

Wonen & zorg

Ja, de woningen zijn drempelvrij. Ze zijn dus zoveel mogelijk ingericht op rollator en rolstoel vriendelijk gebruik.

Ja, om in dit woongebouw te kunnen wonen is een zorgindicatie vereist. Een indicatie is aan te vragen door één van de volgende instanties: de wijkverpleegkundige, uw huisarts of een andere verwijzer. Komt u in de appartementen van Comfort Rotterdam en heeft u zorg nodig, dan begeleidt Blinkers u met al uw vragen en wordt in afstemming met het team van Blinkers bekeken of wij deze zorg bij u thuis kunnen leveren.

Voor al uw vragen over zorg kunt u terecht bij Blinkers, Aafje, Veilig Thuis Verpleegkundig Team en Vierstroom Ledenservice. Klikt u op de button met ‘zorg’ dan vind u alle contactgegevens.

Zorgorganisaties Blinkers, Aafje en Veilig Thuis zijn verbonden aan Comfort Rotterdam en geeft u als (toekomstig) bewoner de mogelijkheid om zorg bij hen af te nemen. De zorg die zij aanbieden sluit aan op de zorgbehoeften die u op dat moment heeft. Van lichte tot intensieve zorg, erop gericht u zo lang mogelijk thuis te kunnen laten wonen.

Kwaliteit appartementen

De woningen zijn niet voorzien van zonwering en er zijn geen voorbereidingen getroffen voor de aanleg van buitenzonwering. 

 De wanden zijn behangklaar afgewerkt, de plafonds zijn gespoten.

De woningen zijn voorzien van een keukenblok van 1500 mm breed met 2 onderkasten, 1 gootsteenkast en 2 bovenkasten. De frontpanelen van de keukens hebben de kleur ‘Magnolia’ en het aanrechtblad is van kunststof met HPL toplaag in de kleur ‘Black Limestone’. Er is een 2- pits kookplaat met afzuigkap. Daarnaast is er rekening gehouden met aansluitingen voor de koelkast, magnetron en bijvoorbeeld een koffieapparaat. De keukenopstelling kan per woning verschillen en staat ingetekend op de plattegronden.

De woningen worden opgeleverd met een comfortabele badkamer voorzien van douchehoek (geen afscheiding), toilet, wastafel en spiegel. De badkamer heeft een anti-slip epoxy vloer in de kleur grijs. De wanden zijn afgewerkt met keramisch tegelwerk. De badkamer is voorzien van een mechanische ventilatie en heeft een wasmachine aansluiting. De badkameropstelling kan per woning verschillen en staat ingetekend op de plattegronden.

De woningen worden verwarmd middels radiatoren en zijn aangesloten op collectieve stadsverwarming.

De woningen zijn gebouwd met extra aandacht voor veiligheid. Zo is uw woning voorzien van SKG2 sloten en kunt u via de videofoon zien wie er aanbelt. Uw woning is uitgerust met slimme rookmelders, en de algemene ruimten voorzien van goede verlichting.

De woningen hebben geen eigen buitenruimte, maar wel een gezamenlijk terras op de 1e verdieping.

De woningen zijn voorzien van mechanische ventilatie met een bedieningspaneel aan de wand.

De 2-kamerappartementen hebben een eigen inpandige berging. De 1-kamerappartementen hebben geen eigen berging. Op de algemene gang zijn in totaal 9 bergingen beschikbaar. Deze kunt u huren voor een bedrag van €20,- per maand. De bewoners van een 1-kamerappartement krijgen voorrang bij het huren van een berging.

De kozijnen zijn van aluminium, de ramen zijn HR++. Het zijn kiepramen, deze kunnen niet gedraaid worden.

De vloer is niet zwevend, het is een glad afgewerkte beton dekvloer.

Inschrijven

Nee, er zijn geen voorrangscriteria. 

De verhuur is gestart. U kunt zich via deze website inschrijven middels de button ‘direct inschrijven’ rechts bovenaan de website. Ook kunt u contact met MVGM Zorgvastgoed opnemen voor het aanvragen van een inschrijfformulier.

De verhuur is gestart. Rechts bovenaan de website vindt u een button met ‘direct inschrijven’ en daar kunt u uw gegevens achter laten zodat u van ons de juiste formulieren krijgt. Vervolgens kunt u het inschrijfformulier met alle benodigde gegevens en documenten versturen per post naar MVGM Zorgvastgoed of afgeven op locatie in Comfort Rotterdam.

Zolang er woningen beschikbaar zijn kunt u zich inschrijven.

U hoeft geen inschrijfkosten te betalen en er is geen bemiddelingskosten/courtage. Voor (of tijdens) het ondertekenen van de huurovereenkomst dient de eerste maand huur en de eventuele borg te zijn/worden overgemaakt via internetbankieren. Een borg is niet standaard en wordt alleen gevraagd indien u niet (volledig) aan de inkomenseisen voldoet of zelfstandig ondernemer bent.

Een overzicht van de documenten die wij van u vragen ziet u hieronder.

Standaard documenten:
– Een duidelijk leesbare kleurenkopie van een geldige identiteitskaart of paspoort (voor- & achterzijde) conform richtlijnen van de Rijksoverheid.
– Uittreksel Basisregistratie Personen met Adreshistorie (verkrijgbaar bij de gemeente waar u staat ingeschreven, niet ouder dan 1 maand)
– Kopie bankpas, voor de automatische incasso machtiging
Verhuurdersverklaring of hypotheekhoudersverklaring van uw huidige woning
*Bankafschrift waar de laatste huur vanaf is geschreven (indien het rekeningnummer gelijk is aan de storting van het salaris is deze niet noodzakelijk)

* Indien u een koopwoning bezit:
– Laatste jaaropgave van uw hypotheekverstrekker
– De pagina’s van de koopovereenkomst waarop de verkoopprijs, de leverdatum, de passeerdatum en de ontbindende voorwaarden staan (verkoop eigen woning)
– Hypotheekhoudersverklaring (verkrijgbaar bij uw hypotheekverstrekker)
* Echtscheidingsconvenant (indien u gescheiden bent, i.v.m. extra inkomsten of uitgaven)

U bent in loondienst:
Werkgeversverklaring (niet ouder dan 1 maand)
– Overzicht arbeidsverleden van Mijn UWV (uw gewaarmerkte verzekeringsbericht inclusief arbeidsverleden en loongegevens)
– Kopie laatste salarisstrook
– Kopie bankafschrift laatste salarisstorting

U bent zelfstandig ondernemer: (Houdt u rekening met een verplichte waarborgsom)
– Bewijs inschrijving Kamer van Koophandel (niet ouder dan 1 maand)
– Accountantsrapporten van de afgelopen twee jaar (getekend door uw accountant of boekhouder)
– Kopie laatste aanslag inkomsten-/vennootschapsbelasting
– Kopie bankafschrift zakelijke rekening (niet ouder dan 1 maand)
– Kopie bankpas zakelijke rekening

U bent uitkerings-/pensioengerechtigde:
– Kopie laatste jaaropgaven (AOW/pensioen)
– Kopie bankafschrift laatste 3 stortingen
– Kopie bankpas van hetzelfde rekeningnummer als bankafschrift

Om identiteitsfraude tegen te gaan zijn er landelijke richtlijnen opgesteld voor het aanleveren van persoonlijke informatie. Dit houdt onder meer in dat uw BSN en pasfoto niet zichtbaar mogen zijn op de documenten die u aanlevert. Hiervoor kunt u gebruik maken van de KopieID app van de Rijksoverheid. Lees er hier meer over.

Alle geïnteresseerden hebben de mogelijkheid om zich in te schrijven voor hun droomwoning. Tijdens de inschrijving worden persoonsgegevens, informatie over uw inkomen en eventuele vaste maandlasten opgevraagd. Deze informatie wordt gebruikt om te controleren of u aan de inkomensrichtlijnen kunt voldoen. Ter ondersteuning van de ingevulde informatie, uploadt u de gevraagde documenten in uw dossier. Deze documenten tonen aan dat de door u ingevulde informatie klopt.

Geschikte kandidaten worden vervolgens gematcht met de beschikbare woningen. Dit gebeurt op basis van de ingevulde gegevens, uw voorkeurswoningen en eventuele toewijzingscategorieën die vooraf kenbaar worden gemaakt. Indien er meerdere geschikte kandidaten voor één woning zijn, wordt er een digitale loting ingezet om de voorlopige toewijzing te bepalen.

Na het ontvangen van uw inschrijving met de benodigde documenten ontvangt u van ons binnen 1 week nader bericht per e-mail of de woning voorlopig aan u is toegewezen. Alleen compleet ingevulde inschrijfformulieren inclusief alle gevraagde bijlagen zullen in behandeling worden genomen.

Oplevering

De appartementen worden naar verwachting eind mei 2022 opgeleverd.

Een levensloopbestendige woning is zo ontworpen en ingericht dat deze kan mee veranderen met uw woonbehoeftes. Alle appartementen zijn gelijkvloers en drempelvrij en daarmee uitermate geschikt als u in de toekomst bepaalde zorg nodig heeft.

Services & diensten

In Comfort Rotterdam is op gezette tijden (door de weeks) een Service coördinator aanwezig. Zij is beschikbaar voor alle ideeën en vragen en tevens uw eerste aanspreekpunt. Zij helpt u op weg wanneer u bijvoorbeeld meer wilt weten over de mogelijkheden voor het afnemen van zorg, of over de ledenservice van Vierstroom of de gezellige activiteiten in de ontmoetingsruimte. Het kan ook zijn dat u, uw sleutels bent kwijtgeraakt of het gewoon even fijn vindt om een praatje te maken. Ook daarvoor kunt u bij de Service coördinator terecht. De inzet van de Service coördinator is onderdeel van het Comfortpakket.

Ja, op de begane grond en op de 1e verdieping komt een ontmoetingsruimte. De woonkamer op de begane grond heeft een royale keuken die ideaal is om te gebruiken voor o.a. familiebezoeken, kookworkshops of etentjes. Als toekomstige bewoner van Comfort Rotterdam kunt u hier straks gebruik van maken. Deze gezamenlijke ruimtes zijn perfect om te gebruiken voor gezellige koffiemomenten of leuke (georganiseerde) activiteiten. Denk aan lezingen, een zangkoor, een kookworkshop of samen een spelletje doen. U als bewoner geeft samen met de community manager invulling aan het programma.

Een lekker bakje koffie drinken? Voor de één een manier om wakker te worden, voor de ander een sociaal moment op de dag. Daarom is er in de ontmoetingsruimte een koffiecorner ingericht met lekkere koffie. Liever thee? Uiteraard hebben we in de koffiecorner ook de meest gangbare thee voor handen. Een fijne plek dus om samen te komen of rustig een krantje te lezen.

Er is een gezamenlijke fietsenberging aanwezig aan de zijkant van het gebouw waar u uw fiets of scootmobiel kunt stallen en opladen.

Op het openbare parkeerterrein grenzend aan het gebouw zijn voldoende parkeerplaatsen beschikbaar, deze zijn gratis te gebruiken.

Toetsing & inkomen

Om in aanmerking te komen voor een appartement is het van belang dat u kunt voldoen aan de inkomensrichtlijnen. Als huurder moet u zelf aan deze richtlijnen voldoen. Daarnaast is het belangrijk dat u geen negatieve BKR registratie heeft. Zodra u zich inschrijft zal worden gevraagd om gegevens over uw inkomen in te vullen. Aan de hand van de documenten die worden opgevraagd, wordt vervolgens gecontroleerd of u aan de inkomenseis voldoet.

Om een woning te huren is het belangrijk dat u iedere maand de huur kunt betalen. Daarom zijn er inkomensrichtlijnen opgesteld:

  • Minimaal bruto maandinkomen van 3 x de maandhuurprijs;
  • Bij twee (gezins)inkomens telt het tweede inkomen voor 100% mee.
  • U dient in het bezit te zijn van een CIZ indicatie om te kunnen wonen in 1 van de woningen in Comfort Rotterdam.

Er  dient standaard een waarborgsom van 1 maand huur te worden betaald. Afhankelijk van uw inkomen kan het zijn dat u 2 of 3 maanden waarborgsom dient te betalen.

Eigen vermogen
Voldoet u met uw maandelijks inkomen niet (geheel) aan de gestelde inkomenseis dan mag u, uw eigen vermogen meetellen. Het is aan de verhuurder om te beoordelen of het eigen vermogen voldoende is om langdurig het tekort aan maandinkomen aan te vullen. Naast uw eigen vermogen moet er ook een vast inkomen zijn.

Huren & voorwaarden

U kunt alleen een woning in Comfort Rotterdam huren wanneer u er zelf gaat wonen en u na verhuizing inschrijft op het gehuurde adres in de Gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens (GBA) van de gemeente waar de woning staat. Het is verboden om de woning te verhuren voor korte of langere periode (short stay, Airbnb e.d.). Ondertekenaar(s) van het huurcontract zijn de bewoners van het appartement.

U huurt voor minimaal 1 jaar vanaf de ingangsdatum van de huurovereenkomst. Daarna is de huurovereenkomst te beëindigen per de eerste van de volgende maand.

De kozijnen zijn in een neutrale kleur afgewerkt. De wanden worden glad afgewerkt en behangklaar opgeleverd. U mag de binnenkant van het appartement naar uw eigen smaak maken. Dus u mag de wanden schilderen of behangen. De kunststof buitenkozijnen en de metalen binnenkozijnen mogen niet worden geschilderd. Hetzelfde geldt voor de binnendeuren, ook deze mogen niet worden geschilderd. Tevens is het niet toegestaan om te boren in tegelwerk, vloeren, binnen- en buitenkozijnen. Houd er wel rekening mee dat wanneer u besluit het appartement te verlaten, deze in de oorspronkelijke staat moet worden teruggebracht. Vraag bij twijfel de vastgoedmanager wat hierin wel en niet is toegestaan.

Er worden zwevende dekvloeren toegepast. Voordat u een vloer aanschaft adviseren wij u goed te overleggen met uw vloerenleverancier welke vloerafwerking geschikt is.

Het is helaas niet toegestaan om de appartementen te huren met woningdelers. Er wordt enkel verhuurd aan alleenstaanden en samenwonenden.

U neemt natuurlijk uw trouwe viervoeter graag mee naar uw nieuwe woning. Mits dit geen overlast veroorzaakt voor andere bewoners, is dit toegestaan. Zorg er dus voor dat uw huisdier geen overmatig lawaai maakt, niet ontsnapt en geen schade aan de woning en/of algemene ruimtes toebrengt.

Huren is zorgeloos en luxe. U weet namelijk waar u financieel aan toe bent. U heeft vaste maandlasten en geen uitgaven voor groot onderhoud. En het risico van waardevermindering van de woning ligt bij de verhuurder. Ook is huren flexibel. U huurt een woning namelijk voor minimaal 1 jaar, waarna de overeenkomst opzegbaar is per eerste van de volgende maand, met 1 maand opzegtermijn. Is er eens iets stuk en is er een reparatie noodzakelijk? Dan staan wij voor u klaar!